Na pánvi rozehřejeme olivový olej na vysokou teplotu a přidáme kousky vykostěného kuřete a králíka. Smažíme do zlatova. Dále přidáváme rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky), která jsme předtím uvařili do měkka. Vše řádně dosmažíme na mírném ohni a poté přidáme vodu a rozmarýn. Jakmile začne voda vřít, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán, zatímco rozmarýn vyjmeme. Mícháme zásadně dřevěnou vařečkou.
Postupně ubíráme na intenzitě plamene a rýži se snažíme nahrnout ke kraji pánve, aby se nepřipalovala. Těsně před koncem vaření přidáme zavařené fazole a bílé fazole, které jsme předtím zvlášť uvařili do měkka.
Pokud máme možnost, můžeme přidat pár šneků „ Vaqueta“, kteří této paelle přidají speciální chuť.
Necháme chvíli odstát a servírujeme teplou.
- Žánr: Labužnická
- Doba přípravy: 40 minut
- Energie: 1 097 kcal. / 4 591 kJ
- Bílkoviny: 56,75 g
- Sacharidy: 126,78 g
- Tuky: 26,45 g
- Cholesterol: 195,00 mg
Více na www.spanelskerecepty.cz »