Typická valencijská paella

Na pánvi rozehřejeme olivový olej na vysokou teplotu a přidáme kousky vykostěného kuřete a králíka. Smažíme do zlatova. Dále přidáváme rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky), která jsme předtím uvařili do měkka. Vše řádně dosmažíme na mírném ohni a poté přidáme vodu a rozmarýn. Jakmile začne voda vřít, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán, zatímco rozmarýn vyjmeme. Mícháme zásadně dřevěnou vařečkou. 

Postupně ubíráme na intenzitě plamene a rýži se snažíme nahrnout ke kraji pánve, aby se nepřipalovala. Těsně před koncem vaření přidáme zavařené fazole a bílé fazole, které jsme předtím zvlášť uvařili do měkka.

Pokud máme možnost, můžeme přidat pár šneků „ Vaqueta“, kteří této paelle přidají speciální chuť.

Necháme chvíli odstát a servírujeme teplou.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Energie: 1 097 kcal. / 4 591 kJ
  • Bílkoviny: 56,75 g
  • Sacharidy: 126,78 g
  • Tuky: 26,45 g
  • Cholesterol: 195,00 mg

Více na www.spanelskerecepty.cz »